Pascale Plusquin


Statenlid en Frac­tie­voor­zitter

Pascale Plusquin (1974) is al jaren actief als dierenbeschermer en lid van de Partij voor de Dieren. De geboren Maastrichtse is sinds december 2015 Statenlid in het Limburgs Parlement. In die periode heeft ze mooie resultaten op naam van de Partij voor de Dieren weten te boeken, o.a. op het gebied van veehouderij, natuur en luchtkwaliteit. Zo zette ze de geitenhouderij in Limburg vanwege gezondheidsrisico’s op slot, weekte miljoenensubsidies voor natuur en natuurinclusieve landbouw los en maakt zich hard voor LHBTIQA+-rechten.

Haar geboortegrond heeft ze inmiddels verruild voor de gemeente Heerlen. Hier zet ze zich als Heerlens raadslid sinds 2018 in voor onze idealen.

Gerelateerd

Wegge­vangen baby­spreeuwen onwettig ingezet als lokvogel; PvdD Limburg wil ophel­dering

Jonge spreeuwen mogen uit de natuur worden weggevangen, en ingezet worden als lokaas voor andere spreeuwen bij vangkooien. Daar heeft de Provincie Limburg toestemming voor gegeven. Ook mogen ze met hagelgeweren afgeschoten worden, en met jachthonden en -vogels bejaagd worden. Het gebruik van vrijgeboren spreeuwen is mogelijk onwettig. Met het Roermondse dassendrama nog vers in het geheugen eist Pv...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws