Pascale Plusquin


Statenlid en Frac­tie­voor­zitter

Pascale Plusquin (1974) is al jaren actief als dierenbeschermer en lid van de Partij voor de Dieren. De geboren Maastrichtse is sinds december 2015 Statenlid in het Limburgs Parlement. In die periode heeft ze mooie resultaten op naam van de Partij voor de Dieren weten te boeken, o.a. op het gebied van veehouderij, natuur en luchtkwaliteit. Zo zette ze de geitenhouderij in Limburg vanwege gezondheidsrisico’s op slot, weekte miljoenensubsidies voor natuur en natuurinclusieve landbouw los en maakt zich hard voor LHBTIQA+-rechten.

Haar geboortegrond heeft ze inmiddels verruild voor de gemeente Heerlen. Hier zet ze zich als Heerlens raadslid sinds 2018 in voor haar idealen.

Gerelateerd

Nieuws­brief Partij voor de Dieren Limburg - kersteditie 2020

Bij deze willen wij als werkgroep Limburg met jullie kort terugblikken op 2020. En uiteraard ook vooruitkijken naar het spannende jaar 2021 waarin de Tweede Kamerverkiezingen plaatsvinden. De kandidatenlijst is vastgesteld met 2 Limburgse toppers hoog op de lijst! Huidig Kamerlid Frank Wassenberg blijft daardoor op plaats 4 en Limburgs parlementslid Pascale Plusquin op plaats 8. Wij...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws