Pascale Plusquin


Statenlid en Frac­tie­voor­zitter

Pascale Plusquin (1974) is al jaren actief als dierenbeschermer en lid van de Partij voor de Dieren. De geboren Maastrichtse is sinds december 2015 Statenlid in het Limburgs Parlement. In die periode heeft ze mooie resultaten op naam van de Partij voor de Dieren weten te boeken, o.a. op het gebied van veehouderij, natuur en luchtkwaliteit. Zo zette ze de geitenhouderij in Limburg vanwege gezondheidsrisico’s op slot, weekte miljoenensubsidies voor natuur en natuurinclusieve landbouw los en maakt zich hard voor LHBTIQA+-rechten.

Haar geboortegrond heeft ze inmiddels verruild voor de gemeente Heerlen. Hier zet ze zich als Heerlens raadslid sinds 2018 in voor onze idealen.

Gerelateerd

Vleer­muizen sterven ondanks rech­ter­lijke schorsing door ingepakte bomen; PvdD eist ophel­dering met spoed­vragen

Ondanks een rechterlijk vonnis dat de kap van het Sterrebos opschortte, zijn in het Sterrebos bomen afgeplakt met plastic zeil en folie door VDL Nedcar. Hierdoor kunnen vleermuizen niet langer hun rustplaatsen in boomholtes in- en uitvliegen. Met spoedvragen eisen wij opheldering van het college.Vorige week schorste de voorzieningenrechter de kap van het Sterrebos tot nadat het hoger beroep afgero...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws