Succes voor de Limburgse natuur: kap Sterrebos voorlopig opge­schort


15 oktober 2021

Het Sterrebos leeft nog! Van de voorzieningenrechter mag het bos niet gekapt worden tot nadat de bodemprocedure in hoger beroep tegen de uitbreiding van VDL Nedcar afgerond is. Dat bedrijf wilde begin november al beginnen met de kap. Daar is nu voorlopig een stukje voor gestoken.

Vorige week leek het doodsvonnis van het Sterrebos nog getekend te zijn. Wij riepen toen de Provincie Limburg op om de kap uit te stellen tot na het hoger beroep. Ook moest VDL eerst maar eens een opdrachtgever vinden, zodat duidelijk is voor wie 7,5 goudgroene Limburgse natuur moet wijken.

Die motie haalde het door toedoen van partijen als D66, PvdA en de SP niet.

Nu krijgen wij van de voorzieningenrechter alsnog gelijk. De kap moet inderdaad uitgesteld worden tot nadat het hoger beroep is afgerond.Wij van Partij voor de Dieren feliciteren de Stichting de Groene Sporenwolf van harte met hun succes! Het recht heeft voorlopig gezegevierd; hopelijk blijft dat ook in de bodemprocedure zo.

Wij zullen ons hoe dan ook keihard blijven inzetten voor de bescherming van de Limburgse natuur. En de overige partijen bewust blijven maken van het belang hiervan.

Vind jij ook dat de Limburgse natuur moet blijven? Sluit je dan aan bij het #groeiendverzet en #makeLimburgGreenAgain.