Nieuw Statenlid voor Partij voor de Dieren Limburg


Ina Boven volgt Pascale Plusquin op

29 februari 2024

Per 5 april 2024 zal Ina Boven als Statenlid het stokje overnemen van Pascale Plusquin. Plusquin was de afgelopen 9 jaren fractievoorzitter en statenlid voor de Partij voor de Dieren. Zij zal zich vanaf april inzetten voor de natuur in Limburg als directeur van de Natuur en Milieufederatie Limburg. De fractie Partij voor de Dieren Limburg is haar dankbaar voor haar energie, idealen en inzet en zij zal zeer gemist worden als toonaangevend politicus in Limburg.

Het nieuwe beoogde Statenlid Partij voor de Dieren Limburg is Ina Boven. Zij is nummer drie op de kieslijst en zal vanaf 5 april 2024 Pascale Plusquin vervangen als vertegenwoordiger van de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten Limburg.

De Partij voor de Dieren Limburg is trots en blij dat met Ina Boven als Statenlid de fractie Limburg zal worden versterkt. Ina is al enkele jaren burgercommissielid voor de Partij voor de Dieren en zal zich als statenlid hard blijven maken voor een groen en rechtvaardig Limburg waarbij zij zal strijden voor het dierenwelzijn, een samenleving gestoeld op mededogen en de bescherming van de natuur en het milieu. Boven (geboren Groningse, die sinds bijna 20 jaar in Zuid Limburg woont en werkt) brengt een schat aan ervaring, enthousiasme en hart voor de samenleving mee. Naast haar werk als Statenlid is Ina werkzaam als interim teamleider Innovatie bij WerkvoorHeerlen.

Ina Boven: “Als nummer 3 op de kieslijst was ik altijd al zeer gemotiveerd om mijn politieke stem voor de natuur te laten horen. Nu ik deze kans krijg, zal ik mij ten volle inzetten om in Limburg het tij te keren, en de natuur en het milieu te beschermen. Grote thema’s in Limburg zoals dierenwelzijn, biodiversiteit, de ontwikkelingen rond de Natura 2000 gebieden, de onstuitbare opmars van de biologische landbouw, de zorg voor schoon water en duurzame energie hebben mijn bijzondere aandacht. Ik zal blijven ingaan tegen de principes die de onbalans op bovenstaande onderwerpen hebben veroorzaakt. Ik hoop de stem van alle bewuste Limburgers te vertolken in de Staten.




Gerelateerd nieuws

Vertrek Peter Loomans Statenfractie

Met verbazing en teleurstelling heb ik, via ingekomen stukken van de provinciale website, vernomen dat Dhr. Loomans de fracti...

Lees verder

Lezing Anja Hazekamp

📢 Save the date: Anja Hazekamp vertelt op 18 mei in Roermond over ons plan dat van wereldbelang is in de EU. Kom je o...

Lees verder