Ria Strik


Burger­com­mis­sielid

Ria Strik (1991) begon een paar jaar geleden als actief lid bij de werkgroep Partij voor de Dieren Maastricht en is sinds maart 2023 raadslid bij deze groenste fractie in de Maastrichtse gemeenteraad.

Ria heeft een passie voor zorg en gezondheid, en ze heeft een bachelor in European Public Health. Wat haar zo aanspreekt bij de Partij voor de Dieren (PvdD) is dat deze partij opkomt voor de kwetsbaren in onze samenleving, en gelijke kansen wil bieden aan iedereen in Limburg. De gezondheidsverschillen binnen Limburg, en met de rest van Nederland zijn nog veel te groot. Als burgercommissielid zette Ria zich het afgelopen half jaar daarom binnen de Provinciale Staten in voor een sterkere Sociale Agenda, om die verschillen weg te werken en de achterstand in te halen.

Naast een socialer, gezonder en eerlijker Limburg, is ook dierenwelzijn voor Ria erg belangrijk. Vijf en een half jaar geleden maakte zij dan ook de overstap naar het veganisme. Sindsdien is zij zich veel meer bewust van wat de gevolgen van haar keuzes eigenlijk precies inhouden voor anderen en voor onze planeet. Ria voelt zich thuis bij de Partij voor de Dieren, omdat dit de enige partij is die zich inzet voor dieren, mens en natuur, wiens stem niet gehoord wordt.

In haar vrije tijd maakt Ria zich hard voor de dieren in de bio-industrie, staat ze graag plantaardig te experimenteren in de keuken, en is ze in de natuur te vinden met haar hond Otis.

Volg Ria op: LinkedIn en/of Instagram.