Winnaars PvdD-foto­wed­strijd bekend


29 maart 2021

Deelnemers hebben het de vakjury niet makkelijk gemaakt. Toch is de jury eensgezind: er kan maar één winnaar zijn. De vakprijs gaat daarom naar... Jenny Dorgelo-Kleine Staarman, met haar inzending "Landbouw & natuur kunnen prima samen".

Zowel de vak- als publieksjury zijn laaiend in hun oordeel: "De rups is mooi in beeld gebracht; opvallend is de geringe scherptediepte in de foto, typisch voor macro-foto's. De rups wordt door vele mensen als schadelijk beschouwd omdat ze van onze groenten eten, maar ook dit dier heeft een functie in de natuur en zijn plek in de evolutie", aldus de jury. "De foto maakt van het doodgewone iets bijzonders en de vervagende voorgrond roept de vraag op waarvan de rups eigenlijk zo lekker snoept".

Jenny heeft haar prijs al mogen ontvangen, en kreeg deze uitgereikt door niemand minder dan Limburgs PvdD-fractievoorzitter Pascale Plusquin. Jenny kreeg van Pascale een speciaal veganistisch bierpakket overhandigd van de Limburgse Brouwerij de Natte Gijt.

De tweede prijs gaat naar Marianne Vos, voor haar foto "Stop de bioindustrie". Op de foto prijkt kip Hennie, een 12-jaar oude Lakenvelder hen. Daarmee Hennie vormt een levend bewijs dat kippen in goed gezelschap en met goede zorg oud kunnen worden. Die kans krijgen ze niet in de bio-industrie.

Omdat dit thema zo'n belangrijke rol speelt voor de Partij voor de Dieren, heeft de publieksjury de tweede prijs uitgeloofd aan Marianne.

De derde prijs is voor Henk Dussel met zijn werk "Geen prooi voor de jagers". Op Henks foto prijkt een schuilende vos.

Juist omdat vossen zich niet makkelijk laten, is de vakjury onder de indruk van Henks foto. "Het is knap dat Henk erin geslaagd is dit schuwe dier in beeld te vangen. De sterke begroeiing waarin de vos zich schuil houdt weet de autofocus van de camera voor de gek te houden en zo is de onscherpte in de foto waarschijnlijk te wijten aan het feit dat de camera scherp heeft gesteld op objecten dichterbij, waardoor de vos en zijn omgeving buiten focus raakten. Technisch is er in ieder geval van alles over op te merken, maar het moment maakt jaloers."

De publieksjury geeft deze foto de derde prijs vanuit het belangrijke thema van de Partij voor de Dieren ‘stop de jacht’.

Aan alle deelnemers die buiten de top-3 vallen: niet getreurd. Alle overige inzendingen ontvangen een katoenen tas uit bio-katoen, met het kekke PvdD-logo. Met alle inzenders wordt persoonlijk contact opgenomen.

Daarnaast zullen de ingezonden foto's mogelijk gebruikt worden als campagnemateriaal. Hopelijk leveren de volgende verkiezingen dan net zo'n mooi resultaat op als de Kamer-verkiezingen. Daar gaan wij bij Partij voor de Dieren in ieder geval alles aan doen!!

Sluit je ook aan bij het #groeiendverzet en #makelimburggreenagain!!

Gerelateerd nieuws

Kiesraad bevestigt: Partij voor de Dieren behaalt 6 Kamerzetels

De Partij voor de Dieren heeft zes zetels in de Tweede Kamer behaald. Een groei van 20% ten opzichte van 2017 en dat is een g...

Lees verder

Weggevangen babyspreeuwen onwettig ingezet als lokvogel; PvdD Limburg wil opheldering

Jonge spreeuwen mogen uit de natuur worden weggevangen, en ingezet worden als lokaas voor andere spreeuwen bij vangkooien. Da...

Lees verder