Kiesraad bevestigt: Partij voor de Dieren behaalt 6 Kamer­zetels


Kiezers bedankt!!

26 maart 2021

De Partij voor de Dieren heeft zes zetels in de Tweede Kamer behaald. Een groei van 20% ten opzichte van 2017 en dat is een geweldig resultaat. Daarbij is de partij tijdens deze verkiezingscampagne gegroeid van 19.500 naar 22.000 leden.

In Limburg behaalde de partij een kleine 23.000 stemmen. Daarmee stemt de Limburger in lijn met de landelijke verkiezingen voor Nederlands groenste politieke partij.De meeste Limburgse stemmen gingen, na uiteraard lijsttrekker Esther Ouwehand, naar Limburgs fractievoorzitter Pascale Plusquin. Plusquin behaalde in Limburg ruim 3.000 stemmen; landelijk zelfs een kleine 6.000.

Ook de andere Limburgers op de PvdD-kieslijst deden het goed. Huidig Limburgs PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg kreeg zo'n 2.500 Limburgse stemmen; tegenover ruim 7.000 landelijk. Geboren Limburgse Cynthia Pallandt kreeg dik 2.000 stemmen.

Met al deze stemmen uit Limburg groeit de Partij voor de Dieren van 5 naar 6 Kamerzetels. En dat mag bijna een unicum genoemd worden. De PvdD is immers één van de weinige partijen die tijdens deze verkiezingen gegroeid is. Slechts vier van de vijftien zittende partijen hebben meer zetels behaald ten opzichte van 2017.

Limburgs fractievoorzitter Pascale Plusquin is daarmee uiterst tevreden. "Steeds meer mensen vinden het tijd voor écht groene politiek, en daarmee de weg naar de Partij voor de Dieren", klinkt het. Na de verdubbeling van het aantal Limburgse Statenzetels in 2019, groeit de PvdD nu ook landelijk door. Plusquin: "We groeien steeds verder, op een manier die bij ons past. Echte duurzame groei".

Uiteraard willen wij iedereen hartelijk bedanken die dit succes mede mogelijk heeft gemaakt. De talloze onvermoeibare vrijwilligers, de campagnevoerders maar bovenal u: de kiezer! Bij Partij voor de Dieren zijn wij verguld dat nagenoeg 400.000 kiezers hun vertrouwen in onze handen leggen. Zodat we ons de komende 4 jaar hard kunnen inzetten voor dier, mens, natuur en klimaat.

Sluit je ook aan bij het #groeiendverzet en #makelimburggreenagain!!