Twee zetels!!


10 juni 2010

Op donderdagmiddag, met 99,6% van de stemmen geteld, lijkt het erop dat de tweede zetel van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer zeker is. Lange tijd bleef het spannend of we net onder of net boven de grens van die tweede zetel terecht zouden komen.
Met twee zetels kan de Partij voor de Dieren ook de komende jaren de belangen van dierenwelzijn en duurzaamheid in de kamer agenderen. Zeker de komende tijd zal dat hard nodig zijn, met de grote winst van de VVD en de klimaatverandering-ontkenners van de PVV.

Frank Wassenberg, statenlid in Limburg en vierde op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer reageert met gemengde gevoelens op de uitslag: “Als je ziet hoe alle aandacht de laatste weken was gericht op de grotere partijen, mag het een wonder heten dat wij onze twee zetels hebben kunnen vasthouden. Daar ben ik heel blij mee. Ik vind het wel heel jammer dat we nog geen winst hebben kunnen boeken. Als vierde op de lijst had ik graag mijn entree in de Tweede Kamer gemaakt.”
Een eerste korte bestudering van de stemgegevens in de dorpen en steden lijkt erop te wijzen dat de Partij voor de Dieren het in veel Limburgse plaatsen beter heeft gedaan dan in andere delen van Nederland! De komende dagen zal duidelijk worden hoe er overal is gestemd en op wie.

Gerelateerd nieuws

Wandelen tegen vee-industrie

Op zondag 30 mei organiseert de Partij voor de Dieren Limburg, samen met de Stichting Gezonde Woonomgeving Leudal, een pro...

Lees verder

Limburgse verkiezingsuitslag

Bij de recente Tweede Kamerverkiezingen haalde de Partij voor de Dieren twee zetels, net als in 2006. Maar hoewel het aant...

Lees verder