Wandelen tegen vee-industrie


24 mei 2010

Op zondag 30 mei organiseert de Partij voor de Dieren Limburg, samen met de Stichting Gezonde Woonomgeving Leudal, een protestwandeling tegen de vee-idustrie. De 6 kilometer lange route voert door het Leudal, waar diverse megabedrijven liggen met duizenden koeien, zeugen, biggen, geiten en kippen. Onderweg wordt – letterlijk - stilgestaan bij de gevaren die de intensieve veehouderij oplevert voor mens, dier en milieu. Nu ook andere politieke partijen zich hebben uitgesproken tegen de vee-industrie, hoopt de PvdD op een snelle afschaffing ervan. Vandaar dat de actie de naam ‘Loop voor hoop’ meekreeg. Ook lijsttrekker Marianne Thieme en PvdD-statenlid Frank Wassenberg zijn aanwezig. De wandeling is tevens de start van een massale handtekeningenactie tegen de vee-industrie.
Vertrek om 11.00 uur bij Heide 35 te Heythuizen. Deelname en parkeren (vlakbij) gratis. Na afloop koffie en broodjes, als het bezoekersaantal dat toelaat.

Onder aan dit bericht staat een plattegrond van de route die we zullen wandelen.

Bij ieder cijfer zal een spreker iets vertellen:
1 Frank Wassenberg (PS Limburg voor de PvdD
2 Truus Cornelissen (Stichting Gezonde Woonomgeving Leudal)
3 Bijdrage over Q-koorts
4 Milieu-effecten op natuurgebied de Zoom
5 Bijdrage van Stichting de Parel Grubbevorst over gezondheidseffecten
6 Marianne Thieme (PvdD)

Uitingen van deelnemers aan de wandeling (zoals een spandoek) met hun (ludieke) gedachten over vee-industrie en het gevoerde beleid ten aanzien van die vee-industrie zijn van harte welkom!

Gerelateerd nieuws

Motie vermindering CO2 uitstoot

http://www.youtube.com/watch?v=7PhKqIj9DXU De Partij voor de Dieren heeft bij de Statenvergadering van 21 mei een motie i...

Lees verder

Twee zetels!!

Op donderdagmiddag, met 99,6% van de stemmen geteld, lijkt het erop dat de tweede zetel van de Partij voor de Dieren in de ...

Lees verder