Ontruiming Bosbe­schermers Hambach-bos


14 september 2018

Sinds vanmorgen is de Duitse politie met honderden agenten, gepantserde voertuigen, hoogwerkers en een waterkanon begonnen om de beschermers van het Hambach bos, ten zuiden van de Hambach bruinkoolmijn, niet ver over de Limburgse grens, te verdrijven. Met hun bezetting proberen de bosbeschermers te voorkomen dat de laatste resten van dit 12.000 jaar oude bos vernietigd worden en tegelijkertijd verdere uitbreiding van de bruinkoolmijn te stoppen.

Ondanks het feit dat deze bosbezetting inmiddels al 9 jaar duurt heeft een Duitse rechter nu ineens besloten dat de door de bosbeschermers gebouwde boomhutten niet brandveilig zijn, en de beschermers dus “voor hun eigen veiligheid” met geweld ontruimt moeten worden.

De massale politiemacht, een van de grootse politieoperaties uit de geschiedenis van Noordrijn-Westfalen, wordt nodig geacht om naar schatting 150 mensen verdeeld over 60 boomhutten te verwijderen.

Wederom zien we hier dat natuur- en klimaatbeschermers gecriminaliseerd worden en met geweld door Politie “geruimd” worden. De Partij voor de Dieren steunt de bosbeschermers in hun vastberadenheid om vernietiging van het Hambach bos te voorkomen. Niet alleen om deze natuur te behouden, maar ook omdat de bruinkoolmijnen, een van de meest vieze energiebronnen, zo snel mogelijk moeten sluiten.

U kunt de bosbeschermers in Hambach op verschillende manieren steunen:

- op Facebook en andere social media berichten in de groepen “Hambacher Forst Bezetzung” en “Hambi bleibt” opzoeken en delen. Laat je vrienden weten wat er in Hambach gebeurt !

- Ga op zondag 16 september mee met de vreedzame boswandeling door het Hambach bos onder leiding van gids Michael Zobel. Vertrek om 11.30 uur vanaf het Kieswerk Collas (tussen Buir (Kerpen) en Morschenich).

- Kom op zondag 14 oktober naar de demonstratie voor het behoud van het Hambach bos. Aanvang 12.00 uur in Kerpen. (Nadere info is tzt teven vinden op de website van de BUND (www.bund.net ).

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Provincie Limburg gaat meebetalen aan noodhulp en vervoer van zieke en en gewonde dieren

Hoe vaak gebeurt het niet dat een ziek of gewond dier, bijvoorbeeld in het verkeer aangereden, door mensen geholpen wordt? ...

Lees verder

Stop de massale afslachting van Wilde zwijnen!

Maastricht, 16 oktober 2018 - Terwijl er steeds rigoureuzere voorstellen worden gedaan om wilde zwijnen in Limburg uit te roe...

Lees verder