Motie steun aan Dieren­voed­selbank Limburg afge­schoten op Wereld­die­rendag


4 oktober 2019

Arme gezinnen dreigen hun huisdieren niet langer te kunnen voeden. PvdD-fractievoorzitter Pascale Plusquin trachtte honderden gezinnen en hun huisdieren een mooie Werelddierendag te bezorgen. Door aan GS Limburg financiële steun te vragen, probeerde ze de Dierenvoedselbank Limburg verder op poten te zetten. Echter, mede door toedoen van coalitiepartijen PVV en FvD blijven huisdieren van hulpbehoevenden met honger achter.

Een donatie van 10 000 euro per jaar bleek te veel te zijn voor deze coalitiepartijen; 20 miljoen euro voor de internationale Greenport Campus Venlo bleek daarentegen geen enkel probleem te vormen.

Wilde de PVV als oppositiepartij nog wel eens aan de dierenbelangen denken; eenmaal op het pluche lijkt de PVV alle diervriendelijke standpunten, nota bene op Werelddierendag, te zijn vergeten. Des te verbazingwekkender daar de PVV een eerdere toezegging aan Plusquin later introk. Het ging zelfs zo ver dat PVV-gedeputeerde Housmans PvdD’er Plusquin sommeerde: ‘ik ontraad u uw motie in te brengen’. Ook constructief meedenken bleek niet in het vat te zitten. De PVV lijkt zodoende al helemaal gewend om te behoren tot de ‘elitaire, gevestigde orde’.

Ook FvD, de partij van Theo ‘poezenboot’ Hiddema, bleek op het moment suprême niet te bewegen zijn om een luttele 10 000 euro bij te dragen voor huisdieren van de zwakkeren in de maatschappij.

En de dupe van deze afloop? Niet alleen de huisdieren maar ook hun baasjes…

Gerelateerd nieuws

Maakt ook MAA een PAS op de plaats?

Na Schiphol staat ook Maastricht Aachen Airport (MAA) ter discussie. Nu in navolging van de uitspraak van de Afdeling bestuur...

Lees verder

Motie natuurherstel PvdD overgenomen door Provincie Limburg

Toch nog succes voor PvdD Limburg op Werelddierendag! Na het stuklopen van de motie omtrent het steunen van Dierenvoedselbank...

Lees verder