Moeders voor moeders - Stop de kraam­kooien


9 mei 2019

De Partij voor de Dieren roept álle moeders om op Moederdag, zondag 12 mei, om12:00 uur te verzamelen bij het kunstwerk "Ode aan het Varken" op het Stationsplein in Maastricht om samen stil te staan bij het leed dat moederdieren in de vee-industrie dagelijks wordt aangedaan. De aanwezigemoeders (en sympathiserende niet-moeders) worden uitgenodigd om samen de petitie 'Stop de Kooien' van het CIWF te tekenen, omdat (moeder)dieren niet in kooien thuis horen.

Op 12 mei vieren we Moederdag, een dag die in het teken staat van moederschap.Maar lang niet voor alle moeders is het feest.Honderden miljoenen Europese dieren in de vee-industrie krijgen niet de kans om hun jongen op een natuurlijke manier groot te brengen.Moedervarkens bevallen tussen stalen stangen, kooien,waar amper ruimte voor henzelf is, laat staan voor alle biggen. Konijnen en kwartels slijten hun hele leven in kale kooien. Piepjonge kalfjes staan apart opgesloten. Heel veel kippen zitten nog steeds gevangen in kooien, en eenden en ganzen worden in kooien opgesloten om onder dwang gevoerd te worden voor de productie van foie gras.

Samen kunnen we deze kooien Europa uit krijgen. Doe mee en teken op Moederdag het Europees Burgerinitiatief (petitie) van het CIWF voor een verbod op het gebruik van kooien in de veehouderij. Als in Europa één miljoen mensen meedoen, komt een toekomst zonder kooien dichterbij!Want dieren horen niet in kooien thuis. #endthecageage

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief