Maar liefst 2 Limburgers in top-10 kieslijst van Partij voor de Dieren!!


15 november 2020

Limburgers Kamerlid Frank Wassenberg en Statenlid Pascale Plusquin staan hoog genoteerd om namens Partij voor de Dieren gekozen te worden in de Tweede Kamer. Dat is vandaag bekend geworden. Wassenberg (plek 4) en Plusquin (plek 8) maken daardoor allebei grote kans Kamerlid te worden. In de peilingen staat de PvdD op 5 á 7 Kamerzetels.

Frank Wassenberg (Geleen) is bioloog en zit al sinds 2015 in de Tweede Kamer voor de Partij voor de Dieren. Eerst als vervanger van huidig fractievoorzitter Esther Ouwehand; sinds de groei van de PvdD naar 5 zetels tijdens de Kamerverkiezingen in 2017 als direct gekozene. In de Kamer is Wassenberg verantwoordelijk voor de o.a. de energietransitie, luchtkwaliteit en dierenwelzijn en -bescherming. Zo zette Wassenberg zich de afgelopen 4 jaar met succes in tegen proefdieronderzoeken, EU-subsidies voor vleesreclames en grote hoeveelheden plastic verpakkingen. Mede daardoor staat Wassenberg ook in 2021 op een verkiesbare vierde plek.

De Eijsdense Pascale Plusquin zit namens de Partij voor de Dieren nu 5 jaar in het Limburgs Parlement. Daarnaast is ze voor de PvdD al ruim 2 jaar gemeenteraadslid in haar woonplaats Heerlen. Als Statenlid boekte Plusquin de nodige successen. Zo diende zij in 2017 een motie in om Limburg regenboogprovincie te maken; riep zij tot tweemaal toe de uitbreiding van de geitenhouderijen in Noord-Limburg een halt toe en zorgde zij in juni van dit jaar voor een miljoenen-impuls in de biologische landbouw. Dat is niet onopgemerkt gebleven, bewijst ook haar uitverkiezing op plek 8 van de PvdD-kandidatenlijst.

Naast de herverkiezing van Wassenberg maakt Limburg met Plusquin dus kans op een tweede Kamerlid bij de Partij voor de Dieren. Dit past in de trend van de afgelopen jaren. In 2017 groeide de partij naar 5 Kamerzetels. In 2018 groeide de partij van 12 naar 33 raadszetels, waaronder 2 raadszetels in de gemeente Heerlen. En vorig jaar verdubbelde het aantal Statenzetels in het Limburgse Parlement naar 2. Mede hierdoor steeg de PvdD in de Eerste Kamer naar 3 zetels. Ook nu bestaat de verwachting dat de Partij voor de Dieren weer verder zal groeien: volgens de peilingen maakt de PvdD kans op 5 á 7 Kamerzetels.

Wij van Partij voor de Dieren Limburg willen Pascale en Frank hartelijk feliciteren met hun uitverkiezing. Uiteraard gaan wij er alles aan doen om hen de Tweede Kamer in te brengen. Voor een groener Limburg; groener Nederland en een groene planeet!!

Wil jij ook een groenere klimaatbestendige politiek? Stem dan 21 maart Partij voor de Dieren. Sluit je ook aan bij het #groeiendverzet 🌳💪

Gerelateerd nieuws

Limburgse Begroting 2021 houdt het bij het oude abnormaal

Vandaag op het programma: de Algemene Beschouwingen voor de Provincie Limburg. Jammer genoeg bevat de begroting voor 2021 mee...

Lees verder

Onze Limburgse jongerenafdeling werft bestuursleden!!

Onze jongerenafdeling PINK! Limburg is op zoek naar nieuwe enthousiaste bestuursleden voor de afdeling Limburg. Het bestuur b...

Lees verder