Limburgse Partij voor de Dieren fractie draagt de roze trui bij het Burger­ini­ti­atief Stop de Hobby­jacht!


13 mei 2016

Niet alleen op de fiets in Italië maar ook voor de bejaagbare dieren heeft Limburg de roze trui weten te bemachtigen! Na een spannend debat hebben de Provinciale Staten Limburg in meerderheid het Burgerinitiatief aanvaard.

Het Burgerinitiatief vraagt om een gelijke behandeling van bejaagbare en niet bejaagbare soorten. Dat betekent: eerst kijken naar preventieve maatregelen en schadebeperking, zoals wildrasters en waarschuwingssystemen.

Sommige partijen gaven aan het voorstel juridisch onhaalbaar te vinden maar ook een Partij voor de Dieren motie die het voorstel juridisch vertaalde, en de tegenargumenten ontkrachtte, werd aangenomen.

Wielrenner Tom Dumoulin zei eerst dat hij niet ging voor de hoofdprijs maar hij begint inmiddels te schuiven. En dat geldt ook voor het Burgerinitiatief: de eerste etappe is gewonnen. Er zullen nog meerdere volgen. De Partij voor de Dieren zal er alles aan doen.

Gerelateerd nieuws

PvdD Limburg wil goede uitwerking IBA plannen

Op 31 maart berichtte de Volkskrant dat Nederland voorlaatste staat op de Europese Duurzaamheidslijst. Provinciaal Statenlid ...

Lees verder

Olifant bij circus Heerlen en Kerkrade

De afgelopen dagen was het niet te missen: Olifant Buba was weer terug van weg geweest in gemeente Heerlen en gemeente Kerkra...

Lees verder