Kortste vracht­vlucht ter wereld stopt!!


15 november 2019

De kogel is door de kerk! Na de vorige week ingediende petitie tegen uitbreiding van Maastricht Aachen Airport, volgde vandaag een volgende mooie ontwikkeling voor een donkergroen Limburg. Qatar Airways stopt met de kortste vrachtvlucht ter wereld vanaf MAA.

Deze vrachtvlucht duurde slechts 9 minuten en vloog naar Liège Airport, nog geen 40km verderop. Een klant van de Qatarese luchtvaartmaatschappij wilde per se dat zijn vracht op MAA werd afgeleverd. Hierdoor moesten vliegtuigen uit Doha zo nodig een tussenstop maken op MAA vooraleer door te vliegen naar Luik, vanwaar het verderging naar Mexico.

Deze ultrakorte vluchten werden niet alleen onthaald op karrevrachten aan kritiek vanwege de milieu-impact; ook Qatar Airways zag er maar weinig heil in. Door het korte opstijgen en landen werd er maar liefst 1,5 ton kerosine extra verbruikt en diende de luchtvaartmaatschappij twee keer luchthavenbelasting te betalen.

Dus na de vertrokken exploitant van MAA, Ismail Durmaz, ziet nu een volgende speler zich genoodzaakt terug te trekken van MAA vanwege economische redenen. Het hoofdpijndossier MAA is daarmee nog niet op z'n end.

Gerelateerd nieuws

Democratische controle op hobbyjacht komt er

En dan nog een succes vandaag! Door een motie van Partij voor de Dieren Limburg zal het nieuwe Faunabeheerplan (FBE) van GS v...

Lees verder

Motie Tiny Houses en flex-wonen overgenomen door provincie

En dan toch nog een succesje vandaag! Om Limburg warm te maken voor de wooninnovaties flex-wonen en tiny houses diende Pascal...

Lees verder