Korenwolf gered (uit klauwen van het CDA) in Limburg


8 november 2019

Door toedoen van de Limburgse PvdD-fractie blijft het voortbestaan van de korenwolf voorlopig verzekerd. GS staat garant om het fokprogramma van de bedreigde wilde hamster te handhaven.

De CDA-fractie wilde een einde aan subsidiering van het provinciale korenwolfinitiatief. Het zou de provincie te veel geld kosten en diende hieromtrent een motie in. Ter vergelijking: Frankrijk werd onlangs beboet voor € 17 miljoen omdat het zich niet voldoende inspant om de bedreigde Europese diersoort te beschermen. Daarnaast schilderde het CDA de korenwolf af als een soort Limburgse dodo: het dier zou niet zelfstandig kunnen overleven en als prooi dienen voor roofvogels. In realiteit blijkt de doodsoorzaak vaak te liggen in het gegrepen worden door grote landbouwmachines.

Partij voor de Dieren Limburg pleit dan ook voor een duurzaam voortbestaan voor de korenwolf. Heggen aanleggen om nesteldrang te bevorderen; hoogstamfruitbomen planten waar bodemleven onder kan floreren. Hierop zouden voldoende insecten een habitat kunnen vinden, die op hun beurt een voedselbron vormen voor de korenwolf.

GS ging niet in op de motie van het CDA, waarop de motie weer ingetrokken. Lang leve de korenwolf in Limburg! Make Limburg Green Again!

Gerelateerd nieuws

Wij waren erbij!!

Vanochtend zijn er 20.000 handtekeningen ingediend bij de provincie Limburg, en onze fractievoorzitter Pascale Plusquin was d...

Lees verder

Democratische controle op hobbyjacht komt er

En dan nog een succes vandaag! Door een motie van Partij voor de Dieren Limburg zal het nieuwe Faunabeheerplan (FBE) van GS v...

Lees verder