Geen dubbele petten voor de provincie Limburg!!


20 juni 2020

De provincie is een actieve investeerder in de Limburgse economie. Daar is op zich niets mis mee als het gaat om ondernemingen en instellingen met een duidelijk publiek belang, zoals Enexis, een energie-netwerk bedrijijf. Voor de energietransitie zal het netwerk versterkt moeten worden, om bijv. de levering van zonnergie mogelijk te maken en andere vormen van decentrale teruglevering. Daar stemde de fractie dan ook voor, maar zeer kritisch is de Partij voor de Dieren op het zo maar investeren in bedrijven die in problemen zijn gekomen.

Publiek geld alleen voor publieke belangen! Dat was tien jaar geleden het geval bij een papierfabriek (Marsna Paper), wat niet alleen een aanslag is geweest op de provinciekas maar ook heeft geleid tot minder intensieve controle op het naleven van bouw- en veiligheidsvoorschriften. Die controle is enekel jaren geleden heimelijk weggehaald bij de Omgevingsdienst (RUD), toen bleek dat er grote gebreken gebleken waren.

Daarom heeft de Partij voor de Dieren, uiteindelijk samen met de VVD, Groen Links en de SP een motie om die controle, in geval van een zakelijk belang van de provincie in een onderneming, bij de Omgevingsdienst te laten en alleen terug te halen naar de provincie (wat juridisch wel mag) als daarover eerst een debat in Provinciale Staten is geweest. Door de brede steun die we voor de motie hadden verworven zag het College zich genoodzaakt om hier een duidelijke toezegging over te doen. Geen dubbele petten!

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

PvdD schrijft geschiedenis!! €17 miljoen voor Limburgse kringlooplandbouw en dierenwelzijn!!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Op initiatief van Partij voor de Dieren en FvD gaat de Provincie Limburg een ongeken...

Lees verder

Een historisch moment: eerste Maastrichtse werkgroepvergadering

Op een zonovergoten zaterdagmiddag vond de allereerste Maastrichtse werkgroepvergadering van de Partij voor de Dieren plaat...

Lees verder