BREAKING: Eén van de Roer­mondse dassen­jongen is overleden


16 maart 2021

Dit is zojuist bevestigd door het Natuuropvangcentrum te Opglabbeek. Limburgs PvdD-fractievoorzitter Pascale Plusquin is furieus. Plusquin: “Dit is precies waarom je dassen in deze kwetsbare periode met rust moet laten. De provincie Limburg heeft willens en wetens dit risico genomen.. Dit is precies waarom ik aangifte heb gedaan”.

Plusquin deed eerder op persoonlijke titel aangifte omwille van het dassendrama in Roermond. Gister kwam daar een artikel 12 Sv-procedure bovenop bij het Gerechtshof in Den Bosch. Plusquin: “Er is zoveel fout gegaan. De provincie Limburg bagatelliseert ook nu alles weer.” Maar liefts 15 natuur- en milieuorganisaties protesteerden al van het begin tegen het vangen van de dassen. “Dit is ook heel slecht nieuws voor het andere dasje. Deskundigen vrezen ervoor dat het andere dasje kansloos is…”

"Dit is tekenend voor hoe er met natuur omgegaan wordt in Limburg", aldus Plusquin.

Partij voor de Dieren zal niet rusten voor de onderste steen boven is. Wil jij ook dat dit écht verandert? Vind jij ook dat de Limburgse natuur beschermd moet worden? En dat de natuur moet blijven? Stem dan morgen 17 maart Partij voor de Dieren en en sluit je aan bij het #groeiendverzet!!