Bezwaren Fauna­be­scherming tegen jachthut gegrond.


2 juli 2007

De Commissie voor bezwaarschriften van Valkenburg aan de Geul heeft de bezwaren van de Vereniging Faunabescherming tegen de verleende vergunning voor de jachthut op het landgoed De Heeg toegewezen. Omdat de commissie oordeelt dat de gemeente niet heeft aangetoond dat de bouw van de jachthut in het buitengebied ‘geen onevenredige’ schade toebrengt aan natuur en milieu, moet de vergunning opnieuw tegen het licht gehouden worden.
Volgens de Wildbeheereenheid Valkenburg heeft deze de hoogzit op het terrein van de familie Laeven nodig voor het afschieten van reeën. Dat zou noodzakelijk zijn om het aantal reeën in het gebied binnen de perken te houden. De Faunabescherming bestrijdt dit.
Een ander reden waarom de vergunning opnieuw bekeken dient te worden is de aanwezigheid van hoogspanningsleidingen. De jachthut is hier recht onder gebouwd. In principe mag dat niet.

De Partij voor de Dieren Limburg heeft in februari 2007 eveneens vraagtekens gezet bij het legaliseren van de betreffende jachthut door middel van een brief aan het gemeentebestuur van Valkenburg aan de Geul. Een e-mail actie tegen deze illegale jachthut leverde bijna 300 reacties op.

Zie ook 13-03-2007 E-mail actie tegen illegale jachthut

Gerelateerd nieuws

Werkbezoek aan Asseltse Plassen

Op uitnodiging van Natuurmonumenten, bracht de fractie-ondersteuning op 21 juni 2007 een bezoek aan de Asseltse Plassen. De...

Lees verder

Ceedeekaas aten eendenlever

De commissarissen der Koningin hielden hun jaarlijkse feest. Dit jaar gebeurde dat in Margraten en gouverneur Leon Frissen tr...

Lees verder