Werk­bezoek aan Asseltse Plassen


21 juni 2007

Op uitnodiging van Natuurmonumenten, bracht de fractie-ondersteuning op 21 juni 2007 een bezoek aan de Asseltse Plassen.

De Asseltse Plassen liggen bij het dorpje Asselt, tussen Roermond en Swalmen, in het stroomgebied van de Maas. Het is een gebied waar meer dan 40 jaar grind en zand gewonnen is ten behoeve van de bouwindustrie. Daarbij is een groot stuk land in water omgezet.
Nu is het een natuurgebied. Ieder jaar verschijnen er nieuwe planten en dieren. Er lopen en grazen Konik paarden en Galloway runderen. Ook is er een dassenburcht in de buurt.Op 21 juni werden de Asseltse Plassen feestelijk overgedragen aan Staatsbosbeheer. Een boottocht voerde de genodigden naar een plek waar een groot info-bord werd onthuld. Vervolgens kreeg dhr. drs. W. Denie, (oud) burgemeester van Swalmen, de eerste wandelkaart van het gebied aangeboden door de Panheel Groep. Tenslotte voer de boot via een andere route terug naar de haven.

De grindwinningsactiviteiten in de Asseltse Plassen zijn nog niet helemaal afgerond. Een deel van het zand dat vrijkomt door de ontgrinding, zal worden gebruikt voor verdere inrichting van het gebied: voor het vormen van een eiland en het natuurlijk afwerken van de oevers.

Gerelateerd nieuws

Nieuwe medewerker op Fractie Partij voor de Dieren Limburg

Op 15 juni heeft Octavie Jetten haar arbeidsovereenkomst getekend. Hierdoor is zij als fractiemedewerker toegevoegd aan de fr...

Lees verder

Bezwaren Faunabescherming tegen jachthut gegrond.

De Commissie voor bezwaarschriften van Valkenburg aan de Geul heeft de bezwaren van de Vereniging Faunabescherming tegen de v...

Lees verder