Vernielde dassen­burcht hersteld en preven­tieve maat­re­gelen genomen na vragen Partij voor de Dieren


15 maart 2017

Begin februari is bij werkzaamheden onder verantwoordelijkheid van het waterschap de bekende dassenburcht vernield bij de Schaapbroekweg in Maastricht, die daar al vanaf 1960 (!) is. Direct daarna heeft de Partij voor de Dieren hierover vragen gesteld, en naar nu blijkt wordt hiertegen strafrechtelijk opgetreden, en zijn er herstelmaatregelen uitgevoerd. Ook zijn er door de provincie afspraken gemaakt met het waterschap om herhaling te voorkomen, w.o. een aanpassing van de werkinstructies en een “opfriscursus” voor de regiobeheerders.

Pascale Plusquin: Het is echt schandalig wat hier gebeurd is, bij een burcht die zo bekend is nota bene, en daarom heb ik als Statenlid meteen vragen gesteld. Er wordt nu in ieder geval strafrechtelijk opgetreden en er zijn door de provincie met het waterschap bindende afspraken gemaakt om herhaling te voorkomen. De aandacht in de pers heeft daarbij ook geholpen. We hopen dat hiervan een signaal uitgaat dat zoiets echt niet meer mag gebeuren!

Gerelateerd nieuws

Jaarverslag 2016

Inmiddels kijken wij terug op een succesvol 2016! U kunt ons jaarverslag via deze link inzien en/of downloaden.

Lees verder

Vuurwerk in Limburgs Parlement

De inspanningen van de PvDD om vuurwerkevenementen aan banden te leggen, en meer af te stemmen op de aanwezigheid van dieren ...

Lees verder