Sint Pietersberg Adem­be­nemend: 4300 hand­te­ke­ningen voor Maas­tricht.


8 april 2008

Op dinsdag 8 april heeft de actiegroep ‘Sint Pietersberg Adembenemend’ 4300 handtekeningen aangeboden aan burgemeester Leers van Maastricht. Dit burgerinitiatief was nodig om de problematiek rond cementfabriek ENCI opnieuw op de agenda van de Maastrichtse Raad te krijgen.
Een breed gedragen initiatief, want 300 handtekeningen waren voldoende geweest en volgens voorzitter Coen van Gugten was het niet moeilijk er meer dan 14 maal zoveel bij elkaar te krijgen.
De overhandiging vond plaats in de hal van het gemeentehuis van Maastricht.

Burgemeester Leers reageerde positief. Hij zegde toe te peilen hoe de bevolking van Maastricht erover denkt en met alle partijen aan tafel te gaan zitten. Coen van Gugten zal uitgenodigd worden zijn verhaal nogmaals af te steken tijdens een raadsvergadering.
Ook de wethouders Jacobs en Hazeu beloofden de inwoners van Maastricht uitgebreid voor te lichten en met hun mening rekening te houden.

‘Sint Pietersberg Adembenemend’ is het initiatief van een aantal milieu organisaties. De actiegroep is speciaal in het leven geroepen om dit burgerinitiatief te kunnen nemen. Doel is dat zowel Provinciale Staten van Limburg als de gemeenteraad van Maastricht opnieuw gaan praten over de verlenging van de vergunning van cementfabriek ENCI. Eerder werden hiervoor 6000 handtekeningen aangeboden aan gouverneur Frissen.

De Partij voor de Dieren in Limburg ondersteunt dit initiatief van harte. Eerder heeft zij de Limburgse bevolking ook via deze website in staat gesteld deel te nemen aan het burgerinitiatief.

Gerelateerd nieuws

Vergassing dreigt voor duizenden ganzen; Stuur een protestmail

De provincie Noord-Holland is van plan zeer binnenkort 12.000 ganzen met hun jongen te vergassen. De komende weken zullen, al...

Lees verder

Wilt u actief worden in de werkgroep Limburg van de Partij voor de Dieren?

Wij zoeken: -actieve werkgroepleden; -een secretaris; -een algemeen bestuurslid. De werkgroep Limburg van de Partij voo...

Lees verder