Nieuws­brief PvdD Limburg december 2020


7 december 2020

Beste leden van Partij voor de Dieren Limburg,

Het aanstaande congres staat in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021. Tijdens dit congres zullen we de definitieve kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vaststellen. Zoals jullie weten hebben wij momenteel 2 Limburgse toppers op hoge posities staan in de conceptlijst staan: Kamerlid Frank Wassenberg op plaats 4 en Limburgs parlementslid Pascale Plusquin op plaats 8.

Op dit moment staat Partij voor de Dieren op 5 à 7 zetels in de peilingen. Uiteraard gaan wij met z’n allen een mooie campagne voeren om 8 zetels te halen. Daarmee komen er 2 Limburgers namens de PvdD in de Tweede Kamer. Hoe sjiek is dat!?

Echter! Deze conceptlijst moet nog goedgekeurd worden door de ledenvergadering. Om Frank en Pascale hoog op de lijst te houden, hebben we jullie hulp nodig!!

Kandidaten (conceptlijst)

1. Esther Ouwehand

2. Christine Teunissen

3. Leonie Vestering

4. Frank Wassenberg

5. Lammert van Raan

6. Eva van Esch

7. Eva Akerboom

8. Pascale Plusquin

9. Maarten van Heuven

10. Johnas van Lammeren

11. Marco van der Wel

12. Ines Kostić

13. Luuk van der Veer

14. Carla van Viegen

15. Kirsten de Wrede

16. Falco van Hassel

Met vaststelling van de conceptlijst krijgen we niet alleen twee Limburgers in de Tweede Kamer. Maar ook 2 PvdD’ers met veel kennis van zaken en een enorme drive. Een kleine greep uit Franks en Pascales successen van de afgelopen jaren.

Frank Wassenberg (Geleen) is bioloog en zit al sinds 2015 in de Tweede Kamer voor de Partij voor de Dieren. In de Kamer is Frank verantwoordelijk voor de o.a. de energietransitie, luchtkwaliteit en dierenwelzijn en -bescherming. Zo zette hij zich de afgelopen 4 jaar met succes in tegen proefdieronderzoeken, EU-subsidies voor vleesreclames en grote hoeveelheden plastic verpakkingen. Mede daardoor staat Frank ook in 2021 op een verkiesbare vierde plek.
Check ook hier Franks Wikipedia-pagina.

Pascale Plusquin (Eijsden) zit namens de Partij voor de Dieren nu 5 jaar in het Limburgs Parlement. Daarnaast is ze voor de PvdD al ruim 2 jaar gemeenteraadslid in haar woonplaats Heerlen. Als Statenlid boekte Pascale de nodige successen. Zo diende zij in 2017 een motie in om Limburg regenboogprovincie te maken; riep zij tot tweemaal toe de uitbreiding van de geitenhouderijen in Noord-Limburg een halt toe en zorgde zij in juni van dit jaar voor een miljoenen-impuls in de biologische landbouw. Ook maakt zij zich sterk tegen de onnodige jacht op dieren en heeft zij de democratische controle van Provinciale Staten op het nieuwe jachtplan afgedwongen (Faunabeheerplan 2020-25). Dit is een unicum in Nederland, en was daarvoor ondenkbaar.
Check ook hier Pascale haar Wikipedia-pagina.

Wij als Limburgers zijn zo ontzettend blij en trots met de uitverkiezing van Frank en Pascale zo hoog op de conceptlijst. Om hen zo goed mogelijk de Kamer in te helpen, willen wij de volgorde van de lijst daarom zo houden!

Meld je daarom aan voor het PvdD-congres van 12 en 13 december. Stem, en maak de volgorde van de conceptlijst definitief!!

Inschrijven kan nog tot en met woensdag (9/12) aanstaande!

Inschrijven kan via de ledenwebsite. Hier zijn inloggegevens voor nodig. Deze zijn al eerder door de PvdD per mail toegestuurd op 15 november. Let op, sommige leden hebben 2 mails ontvangen. De tweede mail bevat de juiste inloggegevens.

Kunnen Frank en Pascale ook op jouw hulp rekenen?

Gerelateerd nieuws

Heel de wereld kleurt oranje tegen geweld tegen vrouwen; Provincie Limburg blijft achter

45% van de Nederlandse vrouwen ervaart geweld. Toch wordt maar in 10% van de gevallen aangifte gedaan bij de politie. UN Wome...

Lees verder

Het is Paarse vrijdag!

Vandaag kleuren de scholen paars om solidariteit te tonen met mensen van alle genders en oriëntaties. Dit is ontzettend belan...

Lees verder