Na 2 jaar eindelijk verdachte kippen­stal­brand Ospel aange­houden


9 maart 2020

23.000 kippen vonden er een verschrikkelijke dood, bijna twee jaar geleden in Ospel (Gemeente Nederweert). In het holst van de nacht werden zij levend verbrand, en al snel bleek duidelijk dat de brand aangestoken was. 'Wie doet nou zoiets?', vroeg Partij voor de Dieren Limburg zich af en organiseerde een wake voor de vermoorde 23.000 kippen.

Samen met Burning Souls werd de dieren een laatste eerbetoon gebracht. Nu, bijna 2 jaar later lijkt er eindelijk een doorbraak in de zaak te komen. De politie ontving onlangs een tip omtrent een mogelijke dader. Het betreft een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man is aangehouden.

Per jaar sterven er honderdduizenden dieren door stalbranden. In 2018 waren dit er 122.000; in 2019 176.000. Voor 2020 staat de doodsteller al op ruim 20.000 (per 9 maart 2020). Stalbranden zijn dan ook eigen aan de bio-industrie; of dit nou aangestoken of niet-opzettelijke stalbranden betreft. Daarom is PvdD Limburg van mening dat er een einde moet komen aan de bio-industrie.

Ook genoeg van de excessen van de bio-industrie? Sluit je dan aan bij het #groeiendverzet en #MakeLimburgGreenAgain 💪

Gerelateerd nieuws

Vrouwenmars Maastricht 2020: PvdD Limburg was er bij!!

Weer of geen weer, honderden vrouwen én mannen liepen op Internationale Vrouwendag mee in de Maastrichtse mars voor vrouwenre...

Lees verder

Limburgse PvdD-fractie verbaasd over expositie tijdens TEFAF

Het zal de inwoners van Zuid-Limburg vast niet ontgaan zijn: de TEFAF is weer begonnen. Het wordt niet alleen drukker, haa...

Lees verder