L1 TV: Gans­trekken


24 februari 2009

Het ganstrekken is een barbaars volkvermaak op carnavals dinsdag. Vanavond kunt u tijdens het nieuws van L1 live beelden zien van het ganstrekken en de reactie van de Partij voor de Dieren werkgroep Limburg.

Het ganstrekken is besproken in de tweede kamer: lees hier de tweede kamervragen. Zelfs minister Verburg vindt het Ganstrekken een wreed volksvermaak: lees hier een artikel op de landelijke website.

In tegenstelling tot minister Verburg, die op Kamervragen van de Partij voor de Dieren over ganstrekken heeft geantwoord dat dit niet getuigt van een fatsoenlijke omgang met levende of dode dieren en lokale overheden adviseert hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen, maken GS van de antwoorden op Statenvragen van deze partij in Limburg een lachertje.

Gerelateerd nieuws

Gawstrekke trekt jaarlijks enkele honderden bezoekers

Medio januari 2009 heeft de werkgroep van de Partij voor de dieren Limburg een brief aan de gemeente Sittard-Geleen gezonden ...

Lees verder

Vacatures: Werkgroep Limburg

Elke provincie heeft een eigen werkgroep. De provincie Limburg heeft ook een eigen werkgroep en is opzoek naar mensen die iet...

Lees verder