Geen zetel meer in Limburgse Staten­fractie


4 maart 2011

Helaas hebben we bij de afgelopen Statenverkiezingen onze zetel in de Provinciale Staten van Limburg niet weten te behouden. We stonden er in de peilingen goed voor, maar uiteindelijk hebben we net niet voldoende stemmen behaald om onze aanwezigheid binnen de provincie voort te kunnen zetten.

De fractie heeft zich de afgelopen jaren onder andere ingezet voor een verbod op megastallen, de muskusrattenbestrijding en de jacht op verwilderde huiskatten. Onlangs is er nog een motie van Frank Wassenberg aangenomen om vissterfte te voorkomen bij de bouw van een waterkrachtcentrale in de Maas bij Borgharen. Marianne Thieme gaf aan dat Frank in Limburg door vriend en vijand werd geprezen om zijn inzet en resultaten in de Limburgse Staten. Wij zullen zijn enorme inzet dan ook erg gaan missen.

Frank Wassenberg: "Namens de gehele fractie wil ik alle stemmers, vrijwilligers en kandidaten bedanken voor de geweldige inspanningen de afgelopen tijd. Het is ontzettend jammer dat wij de komende vier jaar niet door kunnen gaan."

Gerelateerd nieuws

Dierenartsenvereniging hekelt rol dierenarts bij ganstrekken

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde heeft onomwonden 'NEE' gezegd tegen het ganstrekken, w...

Lees verder

Partij voor de Dieren doet aangifte tegen ganstrekken

De Partij voor de Dieren zal heeft aangifte gedaan bij de Algemene Inspectiedienst (A.I.D.) tegen het ganstrekken. Bij die ...

Lees verder