Geen staats­steun vliegveld Beek


23 april 2010

Maastricht Aachen Airport (in de volksmond vliegveld Beek) heeft grote moeite om het hoofd boven water te houden. Dat komt omdat er bij de passagiers weinig behoefte aan dit regionale vliegveld is. Er zijn eenvoudig te veel vliegvelden in de buurt. De betekenis voor de regionale bereikbaarheid is minimaal, geeft ook het provinciebestuur toe.

Vijf jaar geleden werd het vliegveld geprivatiseerd. De luchthaven kreeg toen 43 miljoen euro mee. En nu al klopt het vliegveld aan voor nieuwe steun. De Limburgse statenfractie van de Partij voor de Dieren vindt dat een slecht idee.
Statenlid Frank Wassenberg zei daarover op 23 april in de Statencommissie voor het Fysieke Domein: “De provincie kan en mag niet opdraaien voor de bodemloze put die het vliegveld is. Laten we bovendien niet investeren in een van de vervuilendste wijzen van transport. Het geld en de moeite kunnen veel beter in andere vormen van openbaar vervoer worden gestoken dan in dit vliegveld.

In de vergadering sprak Wassenberg zich ook vierkant uit tègen nachtvluchten van en naar het vliegveld, zoals de VVD voorstelde. Wassenberg: “Er vinden nu geen nachtvluchten plaats vanaf het vliegveld en dat moet zo blijven!

Gerelateerd nieuws

CDA en PvdA verhinderen debat megastallen

Coalitiepartijen CDA en PvdA hebben op vrijdag in de Provinciale Staten van Limburg een debat geblokkeerd over de dreigende i...

Lees verder

Wassenberg vierde op kandidatenlijst Partij voor de Dieren

Amsterdam, 26 april 2010 – Het partijcongres van de Partij voor de Dieren heeft op zondag 25 april het verkiezingspro...

Lees verder