Film­ver­toning 'One Single Planet' - ECI Cultuur­fa­briek Roermond


12 februari 2016

Heel graag nodigt de Partij voor de Dieren Limburg u uit om op zondag 21 februari a.s. de filmvertoning bij te wonen van de spraakmakende documentaire van de Nicolaas G. Pierson Foundation (het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren).

In ‘’One Single Planet’’ geeft Marianne Thieme een 'TED Talk'-achtige presentatie, waarin ze spreekt over de problemen waar onze planeet mee te maken heeft. De documentaire richt zich op vier onderwerpen die nog in onze generatie een probleem van ongekende omvang zouden gaan vormen als we niet samen komen tot creatieve oplossingen en een andere houding ten opzichte van elkaar, de wereld , de dieren, de natuur en het milieu. We zullen dus iets moeten, anders dan alleen maar hopen dat het goed komt.

In vier korte clusters laten wetenschappers hun licht schijnen over de problemen met betrekking tot waterschaarste en -vervuiling, voedselzekerheid, verlies van biodiversiteit en zoönosen (dierziekten die overdraagbaar zijn op mensen). Zij erkennen dat we een enorm probleem hebben, maar wijzen er ook op dat wij kunnen werken aan oplossingen voor die problemen.

Deze documentaire beoogt mensen bewust te maken van de problemen waarmee onze planeet te maken heeft en roept mensen op om zelf een deel van de oplossing te zijn, ieder vanuit zijn eigen mogelijkheden en zijn eigen verantwoordelijkheid. Want we hebben tenslotte geen Planeet B.

Deze activiteit vindt plaats in de ECI Cultuurfabriek (ECI 13, 6041 MA Roermond) De film begint om 11:00 uur. U bent vanaf 10:30 uur welkom.

De film duurt ongeveer van 11:00-13:00 uur. Na afloop van de film zal tijdelijk Tweede Kamerlid Frank Wassenberg iets vertellen over zijn werkzaamheden in de Tweede Kamer en vragen beantwoorden. Vanaf 13:30 uur is er een nazit in het grand café van de ECI.

Er zijn nog slechts 30 plekken voor deze leuke activiteit. Uw aanmelding voor deze activiteit kunt u sturen naar Saskia Bragt (Penningmeester werkgroep Partij voor de Dieren Limburg) via s.bragt@partijvoordedieren.nl Vermeld bij uw aanmelding s.v.p. uw volledige naam, woonplaats, telefoonnummer en mailadres. Indien u één introducé wilt meenemen, vermeldt dan ook de volledige naam van uw introducé. U ontvangt van ons per e-mail een officiële bevestiging van uw aanmelding. Nogmaals er slechts plek voor nog 30 leden. Reserveer daarom vandaag nog uw plek in de ECI !

Gerelateerd nieuws

Burgerinitiatief Stop de Hobbyjacht sneller op agenda Staten, kansen op goede inhoudelijke behandeling vergroot!

Door een amendement van de Partij voor de Dieren, samen met Groen Links ingediend in de Statenvergadering van 5 februari, kom...

Lees verder

Limburg eindelijk in actie voor duurzame energie na druk PvDD

In verschillende commissie vergaderingen, en in de plenaire Staten, heeft Statenlid Pascale Plusquin gehamerd op de noodzaak ...

Lees verder