Burger­ini­tatief Stop de hobby­jacht: de kop is eraf!


5 april 2016

Als eerste provincie in het land behandelde de Statencommissie Ruimte, Landbouw en Natuur van Limburg het burgerinitiatief Stop de Hobbyjacht. Het was een levendig debat, voorafgegaan door diverse insprekers, waaronder prof. Roos Vonk van de Radboud Universiteit en Anne Sturm (gedicht).

Het initiatief werd gepresenteerd door vertegenwoordigers uit Limburg en Brabant, die actief waren geweest in het ophalen van handtekeningen. De presentaties kwamen goed over. Maar op het laatste moment was er een brief van het college van GS gekomen met allerlei juridische bezwaren. Daarop werd door de vertegenwoordigers van het burgerinitiatief gereageerd, met wetsartikelen in de hand, waardoor meteen al een aantal fracties werden overtuigd.

Voor de behandeling in de plenaire Staten op 13 mei a.s. is er nog tijd genoeg om enkele twijfelende fracties voor het burgerinitiatief te winnen. De kansen daarop zijn er, omdat deze partijen een einde aan de plezierjacht wel degelijk in hun landelijke programma hebben staan.

Gerelateerd nieuws

Limburg eindelijk in actie voor duurzame energie na druk PvDD

In verschillende commissie vergaderingen, en in de plenaire Staten, heeft Statenlid Pascale Plusquin gehamerd op de noodzaak ...

Lees verder

PvdD Limburg wil goede uitwerking IBA plannen

Op 31 maart berichtte de Volkskrant dat Nederland voorlaatste staat op de Europese Duurzaamheidslijst. Provinciaal Statenlid ...

Lees verder