Inbreng Loomans Maaslijn


24 september 2021

Voorzitter,

We hebben in dit huis al vaak over de Maaslijn gesproken en wij zijn blij dat er nu eindelijk, na jarenlange vertraging, schot komt in de opwaardering van de Maaslijn. Natuurlijk zijn wij niet blij dat dit project steeds duurder geraamd wordt, maar gelukkig is er nu een (laten we maar zeggen) “verteerbare” afspraak met de Rijksoverheid over de verdere verdeling van de meerkosten.

Laten we er daarom nu voor zorgen dat de uitvoering van de opwaardering op schema blijft, en dat we eind 2024 Limburg voorgoed verlost hebben van de sterk vervuilende dieseltreinen. En daarmee doen we onszelf dan ook plezier omdat we de risicoreserve voor het compenseren van Arriva bij vertraging in eigen zak kunnen houden. En natuurlijk doen we dit allemaal voor de forenzen en de reizigers, die zich dan eindelijk betrouwbaar, snel en duurzaam kunnen verplaatsen.

Dan blijft het punt van de BTW betalingen aan Prorail nog over. Voor de Rijksoverheid een vestzak-broekzak verhaal, maar niet voor de provincie. We hopen dan ook dat de onduidelijkheid over deze betalingen snel opgelost wordt, en dat het wel fijn zou zijn als dat “voor de verandering” eens in ons voordeel uitpakt.

Dank u wel.

Interessant voor jou

Inbreng Loomans Brightlands

Lees verder

Bijdrage Plusquin Jaarstukken 2020

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer