Bijdrage commissie Sibelco


22 mei 2018

Voorzitter,

We hebben een duidelijk verhaal gehoord van Buur Sibelco en ik wil mijn nogmaals mijn grote waardering uitspreken voor deze burgers die zich al decennialang overlast hebben en zich inzetten om de gemaakte afspraken tussen overheid, Sibelco en de belanghebbenden na te laten komen. De omwonenden zitten in de voorgestelde situatie nog tot 2032 met de overlast van het afgraven. Het was 2020 in de huidige vergunning, en ze hebben aangegeven een consessie te willen doen tot 2025 (volgens de gemeentes H en L) en zou het 2032 worden in de nieuwe vergunning.

Ook vinden de omwonenden de natuur en recreatie ontwikkeling niet concreet genoeg. De PvdD fractie ziet geen maatschappelijke meerwaarde en geen maatschappelijk draagvlak. (vereist voor de vergunning)

Vraag aan de gedeputeerde:

Sibelco krijgt nu 12 jaar extra om af te graven - wat geeft de provincie het recht om de omgeving tot 2032 met de overlast te laten zitten?

Waarom niet ingestemd met het plan v/d gemeentes (tot 2025) – is dat puur en alleen omdat Sibelco dat niet wil aanvaarden? Graag een reactie van de gedeputeerde.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer