Premiere docu­men­taire Nicolaas G. Pierson Foun­dation met Marianne Thieme


5 maart 2015

Heel graag nodig ik u uit om op zondag 15 maart a.s. de Limburgse première bij te wonen van de nieuwe, spraakmakende documentaire van de Nicolaas G. Pierson Foundation (het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren). Partijleider Marianne Thieme is aanwezig in Maastricht en zal de inleiding van deze documentaire verzorgen. Na afloop is er tevens mogelijkheid tot het stellen van vragen.

In ‘One Single Planet’ geeft Marianne Thieme een 'TED Talk'-achtige presentatie, waarin ze spreekt over de problemen waar onze planeet mee te maken heeft. De documentaire richt zich op vier onderwerpen die nog in onze generatie een probleem van ongekende omvang zouden gaan vormen als we niet samen komen tot creatieve oplossingen en een andere houding ten opzichte van elkaar, de wereld, de dieren, de natuur en het milieu. We zullen dus iets moeten, anders dan alleen maar hopen dat het goed komt.

In vier korte clusters laten wetenschappers hun licht schijnen over de problemen met betrekking tot waterschaarste en -vervuiling, voedselzekerheid, verlies van biodiversiteit en zoönosen (dierziekten die overdraagbaar zijn op mensen). Zij erkennen dat we een enorm probleem hebben, maar wijzen er ook op dat wij kunnen werken aan oplossingen voor die problemen.

Deze documentaire beoogt mensen bewust te maken van de problemen waarmee onze planeet te maken heeft en roept mensen op om zelf een deel van de oplossing te zijn, ieder vanuit zijn eigen mogelijkheden en zijn eigen verantwoordelijkheid. Want we hebben tenslotte geen Planeet B.

De Limburgse première gaat plaatsvinden in Lumiére Cinema te Maastricht (Boogaardenstraat 40-B, 6211 SP Maastricht). De film begint om 11:00 uur. U bent welkom vanaf 10:45 uur.

Wij horen graag vóór 11 maart a.s. of u bij deze bijzondere première aanwezig zult zijn en met hoeveel personen. Wij zetten u en uw eventuele introducés dan op de genodigdenlijst. Meld u snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt. De aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst verwerkt.

U kunt zich opgeven via de mail limburg@partijvoordedieren.nl

Gerelateerd nieuws

Debat over megastallen-Avondgasten L1-

http://www.l1.nl/video/debat-over-megastallen-avondgasten-24-feb-2015

Lees verder

Sfeerimpressie uitslagenavond Limburg  

Lees verder