Partij voor de Dieren mest de stal uit!


4 oktober 2008

Op 4 oktober, ter gelegenheid van dierendag, zullen leden van de Partij voor de Dieren afdeling Limburg een bezoek brengen aan een kleinschalig bedrijf in Arcen, waar biologische producten worden geteeld. Koeien en kippen zorgen daarbij voor de bemesting. De leden van de Partij voor de Dieren zullen meehelpen om de verblijven van de dieren winterklaar te maken.

Het blijft dus niet bij toekijken alleen: de partijleden zullen schop, snoeischaar en hark ter hand nemen en helpen bij het winterklaar maken van de verblijven van de dieren. Daarnaast worden winterschuilplaatsen voor klein wild onderhouden.

Kippen
Zo zullen de struiken in de kippenren worden gesnoeid en het hanenbos worden ingericht. Daar worden de jonge hanen die dit voorjaar geboren zijn gescheiden van de hennen met hun haan. In het speciale hanenbos kunnen de jonge hanen zonder stress om de hennen volwassen worden.

Koeien
De takkenwal voor de koeien in het weiland wordt aangevuld met vers snoeihout. De koeien eten hier graag van. Bovendien stoeien ze graag met de takken. De potstal van de koeien wordt uitgemest, zodat de koeien een vers strobed krijgen voor de aankomende winter.

Klein wild
Winterschuilplaatsen voor klein wild zullen worden onderhouden door takkenwallen, die niet bereikbaar zijn voor de koeien, bij te vullen.

De werkgroep van de Partij voor de Dieren zal in het werk worden bijgestaan door Frank Wassenberg, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Provinciale Staten van Limburg.
Wassenberg: ‘In de Provinciale Staten is met de komst van de Partij voor de Dieren dierenwelzijn eindelijk een politiek onderwerp geworden, maar praten is soms niet genoeg. Dierendag is een mooie gelegenheid om de handen eens uit de mouwen te steken en ook echt wat te doen. Een koeienstal uitmesten is toch echt iets heel anders dan politiek bedrijven!’

De Partij voor de Dieren bezoekt het bedrijf in Arcen van 10.00 uur tot ongeveer 15.00 uur.
Het adres is Maasstraat 130, 5944 NJ Arcen.

Gerelateerd nieuws

Statenvragen inzake het afschieten van katten

Om inzicht te krijgen in het aantal van verwilderde huiskatten, die door jagers worden geschoten, heeft de Partij voor de Die...

Lees verder

Frank Wassenberg in Debat over de Pelsdierfokkerij

In de Tweede Kamer is gedebatteerd over de nertsenfokkerij en het verbod daarvan. In Noord-Limburg is een groot aantal nertse...

Lees verder