Limburgse Staten­fractie wil maat­re­gelen tegen stal­branden


19 mei 2015

In de nacht van 14 op 15 mei brandde in Ysselsteyn (tussen Venray en Helmond) een stal met kippen af. 60.000 kippen kwamen daarbij om; ze verbrandden of stikten in de rook.

Hoewel de Rijksoverheid ('Den Haag') regels stelt voor de bouw van stallen, kan de Provincie ook iets doen. De Provincie kan bijvoorbeeld eisen dat er een bepaalde minimale ruimte is tussen stallen om te voorkomen dat een brand overslaat naar andere stallen. En de Provincie kan ook verbieden dat er stallen gebouwd worden met meer verdiepingen. Bij brand kunnen dieren namelijk praktisch niet uit dergelijke stallen worden geëvacueerd.

De publieke provinciale zender L1 besteedde in het avondnieuws van 15 mei aandacht aan de brand. In de uitzending gaf Statenlid Frank Wassenberg aan welke maatregelen Provincie en Rijksoverheid zouden moeten nemen om deze stalbranden zo veel mogelijk te voorkomen.

Op 17 mei stelde Wassenberg schriftelijke vragen aan het provinciebestuur over maatregelen die de provincie zou kunnen treffen tegen stalbranden (en zou MOETEN treffen als het aan de Partij voor de Dieren ligt).

https://limburg.partijvoordedieren.nl/kamervragen/schriftelijke-vragen-over-maatregelen-om-stalbranden-waar-mogelijk-te-voorkomen

Gerelateerd nieuws

Bedank borrel n.a.v campagne PS verkiezingen 2015  

Lees verder

Deelname Pride Walk Maastricht gigantisch succes

Afgelopen zaterdag namen een aantal werkgroep leden (waarvan ook sommige met de kinderen !) samen met Statenlid Frank Wasse...

Lees verder