Duurzaam dineren met Natasja Oerlemans in Weert.


24 mei 2009

Op zondag 24 mei hebben leden van de werkgroep Limburg samen met lijsttrekker Natasja Oerlemans en Statenlid Frank Wassenberg, nummer 2 op de kieslijst, gedineerd in het vegetarisch restaurant “Ut Stoofpotje” te Weert.

Het in buffetvorm geserveerde eten ziet er heerlijk uit en smaakt verrukkelijk.

Tussen de drie gangen door houden Natasja en Frank een toespraak, waarna een levendige discussie ontstaat en er vele vragen gesteld worden.

Natasja en Frank leggen uit waarom het zo belangrijk is dat de Partij voor de Dieren zitting krijgt in het Europarlement. Op dit moment zijn het nu vooral economische motieven die een rol spelen bij de besluitvorming in Europa. Dierenwelzijn speelt niet of nauwelijks een rol. Het feit dat Europa er trots op is dat dankzij haar regels 'slechts' 38 kilo levende kippen per vierkante meter worden gehouden geeft aan hoe slecht het is gesteld met dierenwelzijn. Dat er in kilo's wordt gesproken en niet in dieren, zegt eigenlijk al genoeg.
Dat moet veranderen en dat gáát veranderen, als het aan de Partij voor de Dieren ligt.

Gerelateerd nieuws

PvdD stelt vervolgvragen over een golfbaan bij Rolduc

Op 17 februari hebben Gedeputeerde Staten geantwoord op vragen van de Partij voor de Dieren over de (mogelijke) komst van een...

Lees verder

Frank Wassenberg in debat bij L1 Laat

Op donderdag 28 mei is Frank Wassenberg, Statenlid en tweede op de lijst voor de Europese verkiezingen, te gast geweest bij T...

Lees verder