Dieren zijn meer dan producten


28 februari 2007
Partij voor de Dieren: Dieren zijn meer dan producten

7 maart:
Dierenwelzijn aandachtspunt provincie
Maastricht, 1 maart 2007. Ook geen bont op het bordes van het Provinciehuis! Tenminste, als het aan de Partij voor de Dieren ligt. De partij maakt zich sterk voor de Provinciale Staten-verkiezing op woensdag 7 maart. De uit Meerssen afkomstige minister Maria van der Hoeven werd eerder deze week op de vingers getikt door de Partij voor de Dieren omdat zij met een kraag van vossenbont verscheen op het bordes van Paleis Huis ten Bosch. Meer dan 7000 mensen stuurden een protestmail. Het fokken van vossen is vanaf volgend jaar verboden in Nederland. De Partij voor de Dieren ziet op het bordes van het Provinciehuis ook liever geen nertsenbont.
Dit is niet ondenkbaar, aangezien onze provincie met ongeveer één miljoen nertsen goed is voor 2,5% van de totale wereldproductie aan nertsenbont. De Partij voor de Dieren wil de uitbreiding van bontfokkerijen in Limburg voorkomen. Lijsttrekker van de partij in Limburg is bioloog Frank Wassenberg: “Op provinciaal niveau worden belangrijke beslissingen genomen als het gaat om bontfokkerij, bioindustrie en jacht. Dierenwelzijn speelt in de provincie tot nu toe geen enkele rol. Dat willen wij veranderen. Dieren zijn meer dan alleen economische producten. Na 7 maart wordt dierenwelzijn ook in de provincie belangrijk.”
Zaterdag 3 maart presenteert de Partij voor de Dieren zich van 10.00 tot 17.00 uur met negen andere politieke partijen tijdens de Open dag in het Provinciehuis.
Partij voor de Dieren Werkgroep Limburg

Gerelateerd nieuws

Politieke Partijen willen meeliften met Partij voor de Dieren-postercampagne.

Wij krijgen heel veel complimenten over onze posters. Mensen vinden ze origineel en vernieuwend. En vooral opvallend, met afb...

Lees verder

Open Huis

Het Open Huis van de Provincie. De dag waarop politieke partijen, instanties en bedrijven van de provincie hun gezicht laten ...

Lees verder