GS Limburg maakt foutje; amen­dement en Staten­voorstel over geitenstop uitge­steld


15 november 2019

Door een juridische misinterpretatie moet de stemming omtrent het geitenvoorstel overgedaan worden. GS ging ervan uit dat bij een gelijke uitslag van stemming het voorstel verworpen is; hetgeen wettelijk onjuist is.

De stemming in het Limburgs Parlement omtrent amendement 41 eindigde gelijk: 22 stemmen voor (waaronder PvdD Limburg) en 22 stemmen tegen. Een staking van stemmen dus. De gouverneur ging er hierdoor vanuit dat het voorstel niet aangenomen werd. Uit art. 32 lid 4 Provinciewet blijkt echter anders.

Bij een niet voltallige vergadering (hetgeen vandaag het geval was) wordt bij het staken van stemmen de stemming overgedaan bij een volgende vergadering. Daar Theo Bovens hier niet van op de hoogte was, ging hij ervan uit dat het amendement verworpen was. Ten onrechte dus.

Hierdoor wordt de stemming uitgesteld tot volgende week. Het blijft dus nog even spannend

Gerelateerd nieuws

Motie Tiny Houses en flex-wonen overgenomen door provincie

En dan toch nog een succesje vandaag! Om Limburg warm te maken voor de wooninnovaties flex-wonen en tiny houses diende Pascal...

Lees verder

Vuurwerk in de raadzaal

Gisteravond hield de Gemeente Maastricht een stadsronde over het vuurwerk afsteken met de jaarwisseling. En wij waren er bij!...

Lees verder