Amen­dement 41 aange­nomen!! Geitenstop gehand­haafd!!


23 november 2019

Het is gelukt! Met een verschil van 2 stemmen werd het amendement aangenomen. Dit maakt de gang van zaken van vorige week meer dan goed.

Het is vast bekend: voorzitter Theo Bovens ging er vorige week van uit dat toen de stemmen gelijk waren het amendement automatisch verworpen werd. Dit was echter in strijd met de Provinciewet, waardoor de stemming vandaag overnieuw werd gedaan.

En met succes! Met dank aan het aanwezige 50PLUS Limburg werd het amendement met 2 stemmen verschil aangenomen. Vertrekkend FvD’er Cees Van Der Sande kon het verschil niet maken; hij verliet vlak voor de stemming de Staten. De hulp van de kritische Van der Sande was echter niet nodig!

Hierdoor komt er een streep door een geitenstal volgestouwd met 1000 geiten op de Altweerterheide en 8 andere geitenstallen. Lokaal bestond hier veel verzet tegen.

En zo kwam het toch nog goed!

Speciale dank gaat uit naar Raadslid/Statenlid Teun Heldens en oud-griffier Robin Reichrath.

Gerelateerd nieuws

Vuurwerk in de raadzaal

Gisteravond hield de Gemeente Maastricht een stadsronde over het vuurwerk afsteken met de jaarwisseling. En wij waren er bij!...

Lees verder

PvdD-motie hoogstam, heggen en graften overgenomen

De Limburgse hoogstamfruitboom komt terug in Limburg!! Vroeger had elk dorp, elke streek wel haar eigen fruitsoort. Op dit r...

Lees verder